Vi tror på kunskap

Kreativitet är grunden i en kommunikationsbyrås erbjudande, men vi vill mer än så. Genom att nischa oss på ett segment – mat, dryck och måltider – och fokusera allt vi gör på detta skapar vi unika insikter och färdigheter.

Dessutom driver vi egna kunskapsprojekt för att hålla oss a jour. Som kund hos oss blir man inbjuden till att höra de senaste rönen.

Trendspaning
Sedan 2003 har vi varje år letat efter vad som är på gång utomlands, där vi bevakar bloggar, tidningar och matprofiler. För att veta mer gör vi resor till matstäder som London, New York och San Fransisco där vi sätter gaffeln i det senaste. Allt samlas i en presentation med många exempel, bilder och filmer. 

Matrapporten
Hur ser det ut därute? Vad handlar, lagar och äter man i Sverige idag? Det är grunden till undersökningen Matrapporten. Sedan 2003 har vi årligen frågat 1 000 personer om deras vanor, kunskap och attityder. Resultatet är en bild av Måltidssverige just nu. Vet du vilken är den största maträtten till vardags?

KrogKollen
Vår nyaste undersökning, som fokuserar på restaurang- marknaden. Här frågar vi ett antal krögare om vilka utmaningar och möjligheter de ser för sin verksamhet. Mycket citat, men även en del grafer och tabeller, ger insikter i denna marknad.

Urban Safari
Vi kan även ta med våra kunder dit trender startar. Vi skräddarsyr program och planerar besök i butiker, restauranger och… annat. En resa på två dagar kan vara starten på utvecklingsarbete och kreation.

London är vårt förstahandsval, men vi har även guidat i Amsterdam, Milano och New York. Och tagit Kocklandslaget till San Fransisco.

 


TRENDSPANING

FoodFriends_Trendspotting2017_framsida.jpg

  

TREND_16.png

 

Trend_Weird_2015.jpg

 

Trendspaning_2014_Hemsida_omslag.jpg

 

Trendspaning_2013_Omslag.jpg

 

WhatsCooking2012_Booklet_Omslaf.jpg

 

MATRAPPORT

Matrapport_2017.jpg

 

Matrapporten2016.jpg

 

Matrapport_Boken_2015_omslag.jpg

 

Matrapport_Boken_2014_hemsida.jpg

 

Matrapport_2013.jpg

 

 

KROGKOLLEN

Krogkollen_2016.jpg

 
 
 

Vår rapporter går att boka som föreläsningar till konferenser eller mässor. För mer info hör av dig till info@foodfriends.se
Här har vi samlat de senaste årens rapporter. Klicka på bilderna för att bläddra och läsa.