Saltö Akvavit
Sill, salt och snaps. En välsmakande treenighet som möts på Saltö, en liten vacker, vindpinad ö i norra Bohusläns skärgård. Här hittade vi inspirationen till Saturnus ekologiska skärgårdsakvavit som görs på destillat av kummin och fänkål och sedan kryddas med handplockad pors. Smaker som passar perfekt till salt sill och färska skaldjur. En hälsning från havet, skål från Saltö!

Utö redesign
Utö tillverkas med stolt hantverkstradition hos Saturns destilleri i Malmö. Vi fick det fläderblomsdoftande uppdraget att redesigna denna klassiska snaps som nu även är ekologisk. Utmaningen var att behålla igenkänningen samtidigt som vi ville lyfta smaken och få den att kännas mer preimum. Resultatet blev: Nytt val av flaska, ny etikett med ny logga samt förstärkande smakelement, men samma färgskala som tidigare.

Skärgårdssnapsar redesign
Saturnus populära Skärgårdssnapsar är nu helt ekologiska och vi fick det kryddiga uppdraget att redesigna tråg, broschyr samt vissa av de 10 olika smakerna. I tråget samsas tio olika ekologiska snapsar och akvaviter, varav tre är helt nya. Alla är framtagna för att passa det svenska festbordets breda palett av smaker, från färska skaldjur och inlagd sill, till matiga pajer och ostbrickan. Vi designade tre nyheter i förpackningen – Brännö, Käringön och Grinda. Utö och Saltö Akvavit har vi sedan tidigare designat den stora flaskan (350 ml).

Saturnus – Svensk Vinter

Svensk Vinter
Det här är en unik blandning av Saturnus glögg och Mackmyra whisky. En varm och kryddig kärleksaffär som förenas i deras svenska ursprung och stolta hantverkstradition. Precis som namnet, Svensk Vinter, andas designen rena råvaror och premium genom enkelhet. Allt för att lyfta de båda varumärkenas kärnvärden samt sticka ut i den röd-gröna och tomtefyllda glögghyllan.

Edward Bloms glögg
För att spegla Edward Bloms färgstarka person tog vi fasta på Edwards signum, flugan, och inspirerades av hans härliga och smakfulla språk. Vi ville att glöggen skulle andas hantverk och kvalitet med en symbol som känns klassisk, julig och stilig. Det var också ett sätt att sticka ut från andra ”kändisviner” som ofta har porträtt på etiketten. Summan av kardemumman (och de andra kryddorna) blev en glögg som är både och maffig och mysig. Precis som Edward själv.

Filmer för Edward Bloms glögg

Saturnus

Det Malmöbaserade familjeföretaget Saturnus har tillverkat välsmakande drycker sedan 1893. De är Sveriges största producent av både glögg och kryddat brännvin.


KundSaturnusKategoriDesign, Film, Reklam, Sociala Medier