FRÖDINGE

 

 

LANSERING AV MOUSSEDESSERTER
När Frödinge tillverkar sina nya moussedesserter – och alla sina andra godsaker – är råvarorna precis så närodlade som man vill tro att de är. Vi tog tåget till hjärtat av Småland för att göra en film om människorna, och korna, bakom de här himmelskt goda små portionsdesserterna, för att visa precis hur produktionen går till.  


ABBA

 

Food__friends_abba_sillskolan.png

Food__friends_abba_2.png      Food__friends_abba_3.png

Food__friends_abba_5.png      Food__friends_abba_6.png

 

SILLSKOLAN
Vad är egentligen skillnaden mellan strömming och sill, var fiskas vad och var det Agneta, Benny, Björn och Annifrid som var först med namnet, eller tvärtom? Vi for till Kungshamn och gick på djupet i silltunnor och kryddburkar för att reda ut begreppen. Allt för att Orkla Foods Sveriges kunder också ska kunna känna sig som proffs på sill. 

 

 


HÅLLÖ RÄKOR


Food--friends-Hallo-rakor.jpg

Food__friends_Hallo_rakor_3.png

LILLA RÄKSKOLAN
Att glida genom livet på en räkmacka brukar det ju heta och räksmörgåsen har mycket riktigt varit förknippad med framgång och lyx ända sedan slutet av 1800-talet. Vi dekonstruerade den perfekta mackan och satte ihop den igen, tillsammans med tips på hur dagens krögare kan göra den lite mer till sin egen – och mycket lönsammare!

 

 


 

Food__Friends_Orkla2.png

Food__Friends_Orkla3.png

EKOLOGISKA LANSERINGAR
Precis som alla livsmedelstillverkare borde, strävar Orkla Foods Sverige hela tiden efter att utöka sitt ekologiska utbud med nya produkter. FELIX Lunchpytt Ox och Kalles KRAV är två av deras senaste. Broschyren berättade om nyheterna, och tipsade krögare om olika serveringsalternativ för att de skulle få ut det mesta av produkterna

 

Food--friends-mellis.jpg

Food__friends_mellis_sot_1.png

Food__friends_mellis_salt_1.png

Food__friends_mellis_sot_2.png

Food__friends_mellis_salt_2.png

”SNACKISAR” – MELLANMÅL ATT SNACKA OM
Den här måltidslösningen kombinerar flera av Orkla Foods Sveriges varumärken för att förse bl a äldrevården med näringsriktiga och välsmakande snacks med få ingredienser, för små pentryn. Vi tog fram säljmaterialet och förpackade recepten på ett sätt som skulle underlätta för vårdpersonalen och hoppas att de ska bli ”snackisar” även inom t ex skolan.

 

ORKLA FOODS SVERIGE

Orkla Foods Sverige en av landets största livsmedelstillverkare och tillagar sin mat och dryck i Sverige, hela tiden med närhet till svenska råvaror. De lägger in grönsaker i Eslöv, kokar sylt i Tollarp, gör tomatketchup i Fågelmara, bakar tårtor i Frödinge, lägger in sill i Kungshamn, kokar ärtsoppa och bärdryck i Kumla och bakar pizza i Vansbro. Och vi hjälper dem att tala om det för sina kunder.